Flere og flere SMV'er bliver ramt af ransomware hvert eneste år.- Mange virksomheder tegner derfor også en "cyberforsikring" for at forsikre sig mod de omkostninger et angreb medfører. Men hvad sker der, når en virksomhed bliver ramt, og de har en cyberforsikring? Overraskende nok dækker danske forsikringsselskaber (modsat de amerikanske) ikke betaling af løsesumme, selv hvis virksomheden har en sådan forsikring.
Forsikringsselskabernes beslutning om ikke at dække løsesum i tilfælde af ransomware er baseret på en overbevisning om, at betaling af løsesum ikke nødvendigvis garanterer, at data vil blive frigivet eller at det ikke sker igen. Derudover ønsker forsikringsselskaberne at undgå at finansiere kriminelle aktiviteter, som kan opmuntre til yderligere kriminalitet.
Selvom løsesum ikke er dækket, tilbyder cyberforsikringer stadig væsentlig beskyttelse og assistance, herunder:
Det er altid bedre at forebygge end at helbrede, og dette gælder især inden for IT-sikkerhed. Ved at implementere stærke sikkerhedsforanstaltninger kan virksomheder mindske risikoen for at blive ramt af ransomware. Nogle af de væsentligste sikkerhedsforanstaltninger omfatter:
Selvom det kan virke som en ulempe, at danske forsikringsselskaber ikke dækker løsesum, understreger det vigtigheden af at have robuste sikkerhedssystemer og procedurer på plads. Dette mindsker risikoen og de potentielle skader, ransomware kan forårsage. Det er afgørende for virksomheder at fokusere på forebyggelse og forberedelse, så de kan håndtere og komme sig over disse angreb.
Vil du vide mere om, hvordan du kan forbedre din virksomheds cybersikkerhedsstrategi og sikre, at du er forberedt på ransomware-angreb? Kontakt os i dag for rådgivning og support, der er skræddersyet til dine behov.