Skip to content
17-05-20221 min read

Er Windows 11 mere sikker end Windows 10?

Er Windows 11 mere sikker end Windows 10?

 ·   · 

Windows 11 er kun lige rundet 7 måneder og det er endnu ikke alle der har skiftet til den nyeste version af Windows. Dertil er der allerede en del snak om, hvordan det nye styresystem vil forbedre brugeroplevelsen. Der er dog ikke meget fokus på, hvorvidt Windows 11 også er et mere sikkert styresystem end Windows 10. Men det burde der!
Der er flere grunde til at det nye styresystem faktisk er langt mere sikkert end Windows 10. Microsoft har nemlig lanceret fire nye sikkerhedstiltag, der gør Windows 11 til et langt sikrere styresystem.

 • Trusted Platform Module (TPM)
  TPM er en type sikkerhedshardware, der kan lagre kryptografiske nøgler, adgangskoder og andre følsomme data. TPM gør det muligt for Windows 11 at verificere, at det kun er autoriseret software, der kører på enheden.
 • A Virtualization-Based Security (VBS)
  VBS er en teknologi, der gør det muligt for Windows 11 at kører forskellige processer i separate virtuelle maskiner. På denne måde kan eventuelle malwareprogrammer ikke sprede sig til andre processer eller dele af systemet. Dette er særligt godt for sikkerheden, da det gør det sværere for malware at sprede sig.
 • Hypervisor-Protected Code Integrity (HVCI)
  HVCI beskytter systemet mod angreb, der forsøger at ændre kode eller data. HVCI verificerer også, at koden, der kører på systemet, er autoriseret af Microsoft. Så får du downloadet noget skidt, så vil det i højere grad blive afvist af systemet.
 • The UEFI Secure Boot
  Secure Boot er et sikkerhedstiltag, der gør det muligt for Windows 11 at verificere, at der ikke kører ondsindet software på systemet ved opstart/reboot. Secure Boot vil også blive understøttet af TPM-hardwaren.

Windows 11 er altså et langt sikrere styresystem end Windows 10 takket været de nye sikkerhedstiltag.
Dette betyder dog ikke, at man bare kan slappe af og lade være med at installere et antivirusprogram eller have andre cyber-sikkerhedstiltag. Microsofts nye sikkerhedstiltag dækker nemlig ikke alle trusler på nettet.

Vil du skifte til Windows 11?

Hvis du gerne vil skifte til Windows 11, så står vi selvfølgelig klar til at hjælpe dig. Hos IT Forum Esbjerg hjælper vi gerne med sikkert at opdaterer jeres Windows og bistå med hjælp til din virksomheds IT-sikkerhed.