Skip to content
Fiskeri

FISKERI- OG SØFARTSMUSEET

"Vi har fået en enorm fleksibilitet og helt nye muligheder"
David Dupont-Mouritzen, Museumsdirektør, Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg

VI HAR FÅET EN ENORM FLEKSIBILITET

Det var en logisk og rigtig beslutning, da Fiskeri og Søfartsmuseet i Esbjerg i 2017 valgte at skifte fra en serverbaseret it-løsning til Office 365. Men det var samtidig en beslutning, som man nølede med at træffe.

”Jeg var overbevist om, at det var den vej, vi burde gå. Det ville være enklere og bedre”, siger David Dupont-Mouritzen: ”Men det var også en vidtrækkende beslutning at forlade de trygge rammer. Ikke mindst for en videns-virksomhed som vores, der har enormt meget historie lagret. Det ville kræve meget af organisationen”, siger han.

Beslutningen blev truffet, og skiftet sat i gang. Forløbet var ”relativt gnidningsfrit, men krævede dog en del tålmodighed”, som museumsdirektøren formulerer det.

”Det havde nok været en god ide, hvis vi selv havde foretaget en gennemgribende oprydning i filuniverset, inden vi gik i gang”, siger han: ”Den del af opgaven havde vi sneget os uden om, og det kom til at drille. Vi brugte meget tid på at migrere uaktuelle data, og det trak processen ud, så vi fik dubletter og versioneringer, som krævede yderligere oprydning efterfølgende”, siger David Dupont-Mouritzen.

Til gengæld kunne man hurtigt høste de første gevinster af skiftet.

”Vi tog et stort spring frem. Med skiftet har vi fået muligheden for at tilgå filerne uanset hvor, vi er henne, og det er et klart plus. Før skulle vi bruge en VPN-adgang, som krævede en meget stabil forbindelse – havde man en hjemmedag med sygt barn, opgav man som regel at komme på. Nu kan jeg tilgå vores system fra en konference i Holland og lige rette i en fil”, siger han. 

Systemet har betydet en ændring i måden at arbejde på. Ikke mindst i relation til museets mange partnere: virksomheder, freelancere, studerende og konsulenter.  

”Vi har fået en enorm fleksibilitet og helt nye muligheder for at integrere udefrakommende. Tidligere var det et ømtåleligt emne, når vi skulle give adgang til servere og filer. Når vi i fremtiden har behov for at koble projektpartnere på, så kan vi definere plads og funktioner, oprette dem i mailen og skabe et projektteam som en del af Office 365-universet. Det er easy peasy og en klar gevinst, som jeg glæder mig til at benytte mig af”, siger han. 

David Dupont-Mouritzen er sikker på, at Office 365 kan endnu mere, som over tid vil blive en gevinst: 

”Vi kan se, at Office 365-universet kan mere, end vi bruger. Eksempelvis på projektstyring, hvor der er et klart potentiale. Det vil vi udforske nærmere, når vi har mental båndbredde til at tage de næste skridt”, siger David Dupont-Mouritzen.

fiskeri (1)
FAKTA

Fiskeri- og Søfartsmuseet er kultur- og naturhistorisk specialmuseum for

  • dansk fiskeri
  • dansk offshore
  • dansk havmiljø
  • danske havpattedyr
  • vestjysk søfart
  • Vadehavets kultur- og naturhistorie
fimus-logo

”Det er easy peasy og en klar gevinst

David Dupont-Mouritzen, Museumsdirektør, Fiskeri og Søfartsmuseet i Esbjerg

HØR OM DINE FORDELE

Er du interesseret i at høre mere om os, og hvordan vi kan optimere din IT?
Vi er altid klar på et møde, hvad end det er på Teams eller fysisk. Book et møde her, når det passer dig bedst.